Aceiaşi hackeri care au atacat cu succes mai multe companii de tehnologie au reuşit să pătrundă în reţeaua Microsoft şi să copieze codul sursă al unora din produsele companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Lapsus$ a pretins că intrat în posesia unor coduri sursă deţinute de Microsoft, precum cele ale produselor Bing şi Cortana. Hackeri au postat şi o arhivă de aproape 37GB pentru a-şi susţine afirmaţiile.

Microsoft a confirmat incidentul, spunând că hackerii au compromis un singur cont de utilizator, prin intermediul căruia au furat părţi ale mai multor coduri sursă.

Alături de Bing şi Cortana, din al căror cod sursă hackerii ar fi copiat 45%,  Microsoft spune că aceştia au reuşit să fure şi 90% din codul sursă de la Bing Maps.

Gigantul american mai spune că incidentul nu prezintă un risc ridicat, adică nu include elemente care să ajute hackerii să pună în pericol clienţii companiei. De altfel, nu se menţionează nimic despre Windows sau suita Office.

Grupul Lapsus$, a fost extrem de productiv în ultima vreme, el având succes în atacurile care au vizat companii precum Nvidia, Ubisoft şi Samsung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.