Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri noi reglementări pentru lansarea emisiunii de titluri de stat "Centenar" pentru populaţie, cu dobândă de peste 25% pe cinci ani, iar vânzarea acestora va începe, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La propunerea Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul a aprobat noi reglementări care vor permite lansarea unei emisiunii cu titluri de stat Centenar pentru populaţie cu dobândă de peste 25% pe cinci ani, asta înseamnă o dobândă de peste 4% pe an, un instrument atractiv dedicat populaţiei, destinat încurajării, economisirii şi diversificării bazei de investitori în titlurile de stat", a spus Nelu Barbu la finalul şedinţei de Guvern. 

El a mai spus că, potrivit acestei hotărâri de guvern, titlurile de stat vor putea fi vândute, distribuite şi prin Poşta Română, dar şi prin Trezorerie, bănci sau societăţi financiare de brokeraj sau asigurări, iar răscumpărarea titlurilor se va putea face în orice moment pe Bursă.

"Instrumentul are o serie de beneficii. În primul rând, impulsionarea economisirii în pofida consumului, acordarea unei dobânzi net superioare celei din sistemul bancar, vă spuneam că undeva la peste 4% pe an. Dobânda pentru titlurile de stat nu se impozitează, statul garantează integral contravaloarea acestor titluri de stat, indiferent de sumă ;i prin aceste titluri de stat se pot garanta creditele pentru investiţii, pentru construcţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat care va fi perioada de subscripţie pentru titlurile de stat, el a spus că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă această vânzare, iar suma minimă pe care o poate investi cineva în titlurile "Centenar" este 1 leu.



"1 leu este suma pentru titlurile de stat, înţeleg că rămâne valabil ce este acum valabil în ceea ce priveşte titlurile de stat Tezaur, aici este vorba de titlurile Centenar şi suma minimă este 1 leu", a adăugat Barbu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.