Guvernul german reziliază contractul avut cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii, după ce compania de plăţi Wirecard a solicitat intrarea în insolvenţă în cadrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de frandă din ţară, a anunţat duminică un oficial guvernamental, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, publicaţia Bild am Sonntag a relatat că Ministerele Justiţiei şi Finanţelor vor întrerupe relaţiile cu Financial Reporting Enforcement Panel (FREP), o entitate cvasi-privată care supraveghează raportările financiare ale companiilor listate.

”Am ajuns la un acord cu Ministerul de Finanţe să reziliem contractul”, a declarat un oficial din Ministerul Justiţiei, care a refuzat să ofere alte detalii.

Wirecard s-a prăbuşit joia trecută, din cauza unor datorii de aproape 4 miliarde de dolari, după ce a dezvăluit o lipsă de circa 2 miliarde de dolari despre care firma de audit EY a afirmat că este rezultatul unei fraude globale sofisticate.

Scandalul a adus în centrul atenţiei autoritatea de supraveghere a sectorului financiar BaFin, ale cărei investigaţii legate de neregulile de la Wirecard s-au bazat parţial pe  informaţiile oferite de FREP şi care este acuzată că nu a supravegheat corect compania de tehnologie care oferă servicii financiare.

BaFin a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.