Guvernul discută, vineri seară, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa. Unul vizează prelungirea voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021, iar cel de-al doilea acordarea autorului de 20% din pierderea suferită în 2020 faţă de 2019. De asemenea, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că sectorul agricol din România va beneficia de o schemă de garantare a creditelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu anunţă o schemă de garantare a creditelor în domeniul agricol

Ministrul Virgil Popescu a anunţat, vineri seară, că se discută, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa.

”Un ajutor de stat de 20% care se calculează din pierderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din sectorul HoReCa. E un ajutor aşteptat de întregul domeniul şi cred că, cu acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni”, a declarat Virgil Popescu.

De asemenea, acesta a anunţat prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021.

”În cursul anului 2021, când sperăm cu toţii, odată cu vaccinul să treacă această pandemie, să existe practic vouchere care pot fi introduse în circuitul economic”, a mai declarat ministrul Economiei. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.