Guvernul discută în primă lectură, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii va fi redusă de la 5,1% la 3,7% începând de anul viitor, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţinând că valoarea nominală a contribuţiei nu va scădea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olguţa Vasilescu a prezentat, la începutul şedinţei de Guvern, o serie de propuneri. Ea a vorbit în primul rând despre un proiect de HG în primă lectură, prin care salariul minim brut pe ţară va c reşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018.

Ministrul Muncii a prezentat şi un proiect de OUG în primă lectură, cu mai multe prevederi.

Astfel, Olguţa Vasilescu a precizat că, prin acest act normativ, indemnizaţia minimă de creştere a copilului va creşte tot de la 1 ianuarie 2018 la 1.250 de lei faţă de 1.233 cât este în prezent. De asemenea, se propune amânarea introducerii venitului minim de incluziune cu un an, până la 1 aprilie 2019, din motive tehnice, pentru că sistemul informatic nu este pregătit şi pentru că sunt multe solicitări de la autorităţile locale.

Conform ministrului Muncii, proiect de ordonanţă prevede şi creşterea pensiei minime la 640 de lei şi a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018.

”Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7%, dar fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puţin aceeaşi la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului brut cu 20%”, a anunţat, în final, Olguţa Vasilescu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.