Guvernul a aprobat, miercuri, memorandumul care aprobă negocierea şi semnarea contractului de finanţare dintre Guvernul României reprezentat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Banca Europeană de Investiţii privind Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes, finanţat din Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondul de Fonduri pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes este o subcomponentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are o alocare de 300 de milioane euro.

Desemnarea BEI pentru implementare a avut la bază, printre altele,  faptul că BEI reprezintă instituţia financiară a UE şi este unul dintre cei mai mari furnizori de finanţare pentru schimbările climatice.

Executivul marchează, astfel, îndeplinirea de către România a încă unui jalon asumat prin PNRR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.