Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre - Marea Neagră şi Canal Poarta Albă - Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Guvernul a aprobat realizarea lucrărilor de modernizare pentru Canalul Dunăre – Marea Neagră şi Canalul Poarta Albă – Midia, Năvodari, care vor contribui la creşterea siguranţei navigaţiei pe cele două canale, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 1,6 miliarde lei, iar durata de execuţie este de 60 de luni.

Obiectivul este inclus în Master Planul General de transport al României şi se află pe reţeaua de transport de interes european.

Finanţarea este realizată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.