Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, atribuţiile Comitetului interministerial de finanţări, garanţii şi asigurări al Eximbank pentru derularea programului de creditare a companiilor mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că a fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind atribuţiile Comitetului interministerial de finanţări, garanţii şi asigurări al Eximbank pentru derularea programului de creditare a companiilor mari.

”Printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată anterior a fost modificat statutul Eximbank pentru a permite administrarea schemei de garanţii de stat şi de ajutor de stat pentru companiile mari, după modelul programului IMM Invest”, a afirmat el.

El a explicat că ulterior a fost nevoie de modificarea atribuţiilor Comitetului interministerial la nivelul Eximbank, astfel încât acest comiter să aibă atribuţii în domeniul schemelor de garanţii de stat şi de ajutor de stat.

”Practic, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de Guvern, programul de creditare a companiilor mari cu garanţii de stat prin intermediul Eximbank va trebui reglementat la nivelul normelor de aplicare şi va putea deveni operational”, a spus Dancă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.