Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a anunţat că Guvernul a adoptat, luni, o hotărâre prin care vor fi aplicate normele privind fluxurile financiare din PNRR, prin care vor putea fi semnate acordurile de finanţare dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional al PNRR şi ministerele de reformă pentru fiecare componentă în parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nota de fundamentare la hotărârea de Guvern privind PNRR poate fi accesată AICI

„Astăzi a fost adoptată hotărârea de Guvern privind normele de aplicare ale ordonanţei 124/2021 privind fluxurile financiare din PNRR. Este o hotărâre de Guvern care practic detaliază modul în care se vor desfăşura aceste măsuri financiare, însă ce este cel mai important lucru este faptul că urmare a acestei hotărâri de Guvern se vor putea semna Acordurile de finanţare dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional al PNRR şi ministerele de reformă pentru fiecare componentă în parte. Ulterior semnării acestor Acorduri, ministerele îşi pot prevedea în bugetul lor sumele – credite de angajament şi credite bugetare – pentru îndeplinirea acestor investiţii şi reforme. După care, evident la rândul lor ministerele vor semna acordurile de implmentare şi convenţiile de finanţare cu agenţiile de implementare care lucrează sau pot semna contracte de finanţare”, a explicat Dan Vîlceanu, la finalul şedinţei de luni a Guvernului.

El a adăugat că practic, odată cu adoptarea acestei ordonanţe, putem să începem semnarea tuturor documentelor, contractelor şi a absorbţiei de bani prin PNRR.

„E un lucru important pentru că lumea mă întreabă câţi bani am absorbit, câţi bani am atras din PNRR. Nu se putea face absorţie fără ca aceste documente să fie semnate înainte”, a mai spus Vîlceanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.