Executivul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede o serie de măsuri necesare pentru finalizarea, în bune condiţii, a finanţării unor proiecte susţinute din fonduri externe nerambursabile şi a ordonatorilor de credite. Potrivit actului normativ, ordonatorii principali de credite vor disponibiliza la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în termen de o zi de la solicitarea Ministerului Finanţelor, credite de angajament şi credite bugetare reţinute în proporţie de 10%, conform Legii 500/2002 privind finanţele publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, se creează cadrul legal ca din fondurile prevăzute la titlurile aferente proiectelor cu finanţare externă să poată fi cedate la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului economiile înregistrate în cursul exerciţiului bugetar, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

O altă modificare constă în posibilitatea virării de credite de angajament şi credite bugetare neutilizabile între titluri ale proiectelor cu finanţare externă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.