Gigantul producător saudit de petrol Aramco a stabilit preţul acţiunilor sale la nivelul superior al intervalului ţintit, în cea mai mare ofertă publică iniţială din lume în care a atras 25,6 miliarde de dolari, peste recordul anterior, de 25 de miliarde de dolari, atins de grupul chinez de comerţ electronic Alibaba în 2014, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul stabilit de Aramco în cadrul ofertei este de 32 de riali (8,53 dolari), la nivelul superior al intervalului indicativ, au declarat trei surse apropiate situaţiei.

La acest nivel, grupul Aramco este evaluat la 1.700 de miliarde de dolari, depăşind confortabil Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume. Dar listarea, aşteptată mai târziu în această lună, la bursa din Riad, este cu mult sub evaluarea de 2.000 de miliarde de dolari dorită iniţial de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită s-a bazat pe investitori interni şi regionali pentru vânzarea unei participaţii de 1,5% la grupul Aramco, după interesul scăzut atras în străinătate, chiar şi la o evaluare redusă la 1.700 de miliarde de dolari.

Surse au declarat Reuters că Aramco ar putea exercita o opţiune care îi permite să mărească valoarea vânzării de titluri la un nivel maxim de 29,4 miliarde de dolari.

Aramco a refuzat că comenteze preţul ofertei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.