Grupul Piletilevi, platformă de vânzare de bilete din statele baltice, intră pe piaţa din România şi achiziţionează un pachet majoritar de acţiuni la Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, lider de piaţă, cu o cotă de 30%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia va fi finalizată după primirea aprobărilor necesare de la autorităţile locale, iar părţile nu vor dezvălui preţul tranzacţiei.

”Grupul Piletilevi, cea mai mare şi cunoscută platformă de vânzare de bilete din statele baltice achiziţionează un pachet majoritar de acţiuni la Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, lider de piaţă, cu o cotă de 30%”, anunţă compania.

Sven Nuutmann, partener şi CEO Piletilevi Group a declarat că potrivit unui acord semnat la Bucureşti miercuri seară, 5 iulie, Grupul Piletilevi achiziţionează un pachet de 80,2% din compania românească, iar actualii actualii acţionari ai Bilete.ro păstrează un pachet de 19,8%. Andreea Pop va continua să fie CEO-ul companiei.

Potrivit lui Sven Nuutmann, Piletilevi Group are planuri de extindere în afara ţărilor baltice de ceva timp, dar criza globală COVID-19 şi războiul din Ucraina care a început iarna trecută au pus aceste planuri în aşteptare.

„Vedem oportunităţi excelente de colaborare cu fondatorii şi managementul Bilete.ro pentru extinderea companiei şi cu siguranţă putem oferi un serviciu mai bun atât organizatorilor de evenimente din România, cât şi din regiunea baltică, precum şi cumpărătorilor de bilete”, a declarat Nuutmann.

Intrarea pe piaţa din România marchează începutul expansiunii geografice a Grupului Piletilevi, arată acesta.

„Ne dorim cu siguranţă să aducem pe piaţa românească cele mai noi soluţii software de ticketing, să contribuim la dezvoltarea instrumentele self-service şi raportărilor analitice pentru organizatori şi să le oferim acestora cele mai bune oportunităţi de marketing, în baza experienţei noastre îndelungate”, a mai spus Nuutmann, adăugând că Grupul Piletilevi va continua să caute activ oportunităţi de extindere atât în ​​România, cât şi în ţările vecine.

CEO-ul Bilete.ro, Andreea Pop, a spus că este greu de subestimat experienţa de 26 de ani a Grupului Piletilevi, care vinde aproape 7,5 milioane de bilete la peste 30.000 de evenimente pe an.

„Intrarea pe piaţa românească a unei companii de vânzare de bilete care este cunoscută în rândul celor mai mari organizatori de evenimente din Europa şi din lume va creşte cu siguranţă şansele organizatorilor români de a aduce în România concerte ale unor artişti străini mai cunoscuţi,” spune Andreea Pop.

Pop a subliniat că, de-a lungul anilor, Grupul Piletilevi a acţionat ca un mediator pentru artişti de top din lume precum Metallica, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Depeche Mode şi mulţi alţii, iar în ceea ce priveşte evenimentele sportive, a fost partener de vânzări pentru Euroliga de Baschet - Turneul Final Four de la Kaunas, WRC Rally Estonia şi etapa Cupei Mondiale de Biatlon care a avut loc la Otepää, Estonia, anul trecut.

Bilete.ro operează pe piaţa din România de 17 ani, înregistrând vânzări de peste 1,5 milioane de bilete pe an. Cu 40 de angajaţi, compania vinde bilete în mediul online bilete.ro, care înregistrează 1 milion de vizite lunare, şi la 1.600 de puncte de vânzare partenere din toată ţara, având peste 300 de clienţi, organizatori de evenimente din toate domeniile. Principalele zone deservite sunt evenimentele sportive, concerte şi festivaluri de muzică electronică şi live, divertisment pentru copii şi teatru.

Grupul Piletilevi este deţinut de compania de investiţii EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann şi de fondul de investitii BaltCap. Piletilevi Group este o companie internaţională de vânzare de bilete şi organizare de evenimente care deţine Piletilevi în Estonia, Bilesu Serviss în Letonia şi Bilietai.lt în Lituania.  Grupul Piletilevi a sărbătorit anul acesta 26 de ani de existenţă pe piaţă, timp în care a oferit un serviciu profesionist organizatorilor de evenimente din ţările baltice şi nu numai.

BaltCap este cea mai mare şi cea mai experimentată firmă de private equity din ţările baltice, care operează în ţările baltice şi nordice, precum şi în Polonia. Printre investitorii actualului fond de investitii BaltCap se numără Fondul European de Investiţii (FEI), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO), precum şi fonduri de pensii locale de top, manageri de active şi birouri de familie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.