Producătorul de articole de lux LVMH, al miliardarului francez Bernard Arnault, a convenit preluarea Christian Dior, pentru 12,1 miliarde de euro, incluzând cea mai mare parte a operaţiunilor casei de modă în grup prin intermediul uneia dintre cele mai mare tranzacţii ale sale, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul, care va reuni drepturile de proprietate asupra unuia dintre cele mai reprezentative mărci de modă într-o singură entitate pentru prima oară în ultimele decenii, evaluează Christian Dior SE, cu sediul în Paris, la 260 de euro pe acţiune, potrivit unui comunicat de marţi al LVMH.

Preţul este cu 15% peste închiderea tranzacţiilor bursiere de luni.

Prin intermediul unei serii de tranzacţii, LVMH va obţine Christian Dior Couture, care produce genţile Lady Dior, rochii la comandă şi îmbrăcăminte de serie pentru bărbaţi şi femei.

Familia Arnault deţine o participaţie de 47% la LVMH, companie publică care are deja în proprietate parfumurile şi produsele pentru frumuseţte ale Dior,, datorită unui acord din anii 1960, prin care brandul de modă a atras capital într-o perioadă dificilă.

”Acordurile ilustrează angajamentul familiei şi subliniază încrederea în perspectivele pe termen lung ale LVMH şi brandurilor sale”, afirmă Arnault în comunicat.

Acţionarii Dior pot opta pentru plata în numerar sau acţiuni ale companiei concurente Hermes International.

Board-urile Christian Dior şi LVMH susţin în unanimitate acordurile şi au numit experţi independenţi să analizeze termenii.

Familia Arnault a primit acţiuni Hermes în 2014, după un efort controversat al LVMH de a constitui o participaţie la companie.

LVMH, al cărui nume complet este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, plăteşte de aproximativ 15,6 ori profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) din ultimul an al Christian Dior Couture.

Designerul Christian Dior a înfiinţat casa de modă în 1946, cu sprijinul omului de afaceri Marcel Boussac, iar ulterior s-a extins în domeniul parfumurilor, ceasurilor  şi accesoriilor şi a deschis magazine în New York, Londra şi Tokyo.

Designerii Pierre Cardin şi Yves Saint Laurent au lucrat la Christian Dior la începuturile carierelor lor. Dior a murit în 1957.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.