Grupul Etex anunţă că suspendă operaţiunile din Rusia şi oferă sprijin angajaţilor din Ucraina prin intermediul filialelor din România şi Polonia. De asemenea, filiala Etex din România a ajutat la relocarea a 29 de colegi ucraineni, împreună cu familiile acestora, prin preluarea lor de la graniţă, iar măsuri similare au fost întreprinse şi de biroul Etex din Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance, parte a Grupului Etex, a demarat o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul colegilor refugiaţi din Ucraina. Astfel, Etex Building Performance România păstrează permanent legătura cu colegii din Ucraina, pentru a le oferi transport, cazare, asistenţă financiară, medicală şi psihologică, consiliere juridică, precum şi alte informaţii utile pentru relocarea acestora”, anunţă compania.

Până în prezent, filiala Etex din România a ajutat la relocarea a 29 de colegi ucraineni, împreună cu familiile acestora, prin preluarea lor de la graniţă, iar măsuri similare au fost întreprinse şi de biroul Etex din Polonia.

Din cauza conflictului, Grupul Etex a anunţat suspendarea operaţiunilor din Rusia, precum şi implementarea măsurilor de ajutorare a celor aproximativ 250 de colegi din Ucraina, unde compania operează două locaţii, în Kiev şi Bakhmut. Mai mult, în concordanţă cu valorile sale globale, Gupul Etex a alocat deja peste 300.000 de euro pentru a acoperirea cheltuielilor din următoarea perioadă, fond ce va fi extins în caz de nevoie.

La rândul său, pentru facilitarea donaţiilor din partea angajaţilor, Etex România a decis să colaboreze cu două organizaţii non-guvernamentale aflate deja în prima linie a eforturilor de ajutorare pentru refugiaţii ucraineni, World Vision Romania şi Habitat for Humanity.

Compania a stabilit, de asemenea, un mecanism de strângere de fonduri pe care angajaţii Etex la nivel global îl pot folosi pentru a face donaţii, prin intermediul unui cont bancar.

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale şi soluţii pentru construcţii. Grupul Etex desfăşoară activităţi în 44 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania, având peste 17.000 de angajaţi care lucrează în 121 de fabrici. În România, Etex operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu. Compania furnizează produse din ipsos şi sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale, spitale, centre comerciale şi spaţii industriale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.