Grupul chinez de comerţ electronic Alibaba îşi converteşte listarea secundară a acţiunilor la Hong Kong în listare principală, deschizând calea pentru ca investitorii din China continentală să tranzacţioneze direct titlurile sale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bursa de Valori din Hong Kong a recunoscut luni cererea Alibaba de a converti listarea secundară a acţiunile tranzacţionate la nivel local la listarea primară, potrivit unui document.

Este de aşteptat caschimbarea să intre în vigoare până la sfârşitul anului 2022, se arată în document.

Obţinerea statutului de listare principală la Hong Kong ar face ca Alibaba să fie eligibilă pentru includerea într-un program de conectare a acţiunilor sale cu China continentală.

Acţiunile Alibaba au crescut pentru scurt timp cu peste 2%, la Hong Kong, în urma informaţiilor.

”Ne aşteptăm ca trecerea la şistarea principală să ne permită să ne lărgim baza de investitori şi să facilităm lichiditatea suplimentară şi, în special, să extindem accesul la China şi alţi investitori din Asia”, a spus Alibaba.

Alibaba a fost listată la Bursa de Valori din New York în 2014, în cadrul celei mai mari oferte publice iniţiale de la momentul respectiv.

În urmă cu aproape trei ani, gigantul chinez al tehnologiei a început să atragă investitorii aflaţi mai aproape de casă cu o listare secundară la bursa din Hong Kong.

Luna trecută, Alibaba a profitat de modificările recente ale regulilor din Hong Kong pentru a aplica pentru o listare principală dublă.

Cu puţin peste o săptămână în urmă, Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA a adăugat Alibaba pe o listă de companii chineze listate în SUA care ar urma să fie excluse dacă nu vor îndeplini cerinţele de audit în termen de trei ani.

Alibaba a spus că va colabora cu autorităţile de reglementare pentru a-şi menţine listările la New York şi Hong Kong.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.