Grupul Ariston a realizat, în primul semestru, venituri nete de 1.526 miliarde de euro, o creştere totală de 34,5% faţă de primul semestru din 2022, şi un profit net de 102 milioane de euro, cu o creştere de 53,7% faţă de prima jumătate a anului 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EBIT ajustat s-a ridicat la 153 de milioane de euro, în creştere cu +61,9% faţă de primul semestru din 2022. Datoria netă a fost de 703 milioane de euro, ca urmare a ieşirii de numerar pentru achiziţia Wolf-Brink (fostă CENTROTEC Climate Systems), plata dividendelor şi creşterea sezonieră a capitalului de lucru net.

De asemenea, Maurizio Brusadelli a fost numit în funcţia de director general (CEO), iar Laurent Jacquemin în poziţia de director neexecutiv.

”Primele 6 luni ale anului 2023 confirmă soliditatea strategiei noastre privind portofoliul. Ne bucurăm de o dinamică puternic pozitivă în Germania - cea mai mare piaţă a noastră începând cu acest an, în timp ce în Italia, unul dintre principalele noastre motoare de creştere în 2022, cererea nu şi-a revenit încă. Rezultatul consolidat arată o creştere solidă a veniturilor, completată de o creştere şi mai puternică a profitabilităţii. Îmi face plăcere, de asemenea, să îi urez bun venit în echipă lui Maurizio Brusadelli, noul nostru CEO”, a spus Paolo Merloni, preşedinte executiv.

Principalul motor de creştere a fost cererea puternică de pompe de căldură în Germania şi pe unele pieţe învecinate, de care grupul a beneficiat prin intermediul mărcii sale Elco, precum şi activitatea generată de noua achiziţie Wolf-Brink, în timp ce creşterea organică s-a menţinut la aproape acelaşi nivel din cauza cererii slabe pe alte pieţe europene, în special în Italia, ca urmare a modificărilor de reglementare în ceea ce priveşte aplicarea stimulentelor.

Rezultatul EBITDA a ajuns la 202,2 milioane de euro, în creştere cu 52,4% faţă de 132,7 milioane de euro în primul semestru din 2022, în timp ce EBIT s-a situat la 146,1 milioane de euro, în creştere cu 64,9% faţă de 88,6 milioane de euro în primul semestru din 2022.

”Profitul net a ajuns la 101,9 milioane de euro în primele şase luni ale acestui an, o creştere de 53,7% faţă de cele 66,3 milioane de euro înregistrate în prima jumătate a anului 2022. Rata de impozitare a trecut de la 23% la 25%, ca urmare a consolidării Wolf-Brink”, mai arată compania.

Fluxul de numerar liber în perioada vizată s-a ridicat la -38,8 milioane de euro, faţă de -62,8 milioane de euro în primul semestru din 2022. Îmbunătăţirea este asociată cu un EBITDA mai mare compensată parţial de o absorbţie mai mare a capitalului circulant net, de cheltuieli de capital mai mari şi de o normalizare a indicatorului „Alte modificări” care a inclus o creştere semnificativă a evaluării Mark-to-Market a unor active în prima jumătate a anului 2022.

Îndatorarea financiară netă la sfârşitul perioadei de raportare a trecut de la 60,2 milioane de euro numerar net la începutul anului la 703,3 milioane de euro datorie netă, din cauza fluxului de numerar negativ, a plăţii dividendelor şi, mai ales, a ieşirii de numerar legată de achiziţia Wolf-Brink.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.