Grupul Allianz a raportat venituri totale de 122,1 miliarde euro, în primele nouă luni, în creştere cu 4,7% faţă de perioada similară din 2022, în timp ce profitul operaţional a fostde 11 miliarde euro, în creştere cu 3,6% faţă de 9 luni 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Venituri totale de 122,1 miliarde euro, în creştere cu 4,7% faţă de 9 luni 2022. Profit operaţional de 11 miliarde euro, în creştere cu 3,6% faţă de 9 luni 2022. Rata de solvabilitate (Solvency II), la un nivel confortabil de 212%.Profit net atribuit acţionarilor în valoare de 6,8 miliarde euro, în creştere cu 25,5% faţă de 9 luni 2022”, sunt câteva dintre cifrele cheie anunţate de grup.

Profitul operaţional ţintit pentru 2023 este confirmat la 14,2 miliarde euro, plus/minus 1 miliard euro.

„În primele nouă luni ale acestui an, am înregistrat o creştere robustă a volumului de afaceri, a profitului operaţional, precum şi a profitului net. De asemenea, ne-am consolidat şi mai mult indicatorul de solvabilitate, până la nivelul de 212%. Concentrarea noastră pe execuţie şi eficienţă operaţională ne permite creşterea profitabilă cu marje sănătoase. Acest lucru plasează Allianz pe o traiectorie excelentă pentru a-şi atinge obiectivele. Confirmăm cu încredere ţinta noastră de profit operaţional pentru 2023 de 14,2 miliarde de euro, plus sau minus 1 miliard de euro. Rezilienţa noastră, la nivel de companie, reflectă avantajele distinctive ale dimensiunii globale, ale mix-ului diversificat de portofoliu şi evidenţiază încrederea pe care am construit-o în relaţie cu toţi partenerii noştri”, spune Oliver Bäte, CEO, Allianz SE.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.