GE Healthcare şi Grupul Affidea, lider European în servicii de diagnostic imagistic, ambulatoriu şi tratament al cancerului, au semnat un acord multianual în valoare de 100 de milioane de dolari pentru dotarea cu noi echipamente de diagnostic imagistic şi tehnologii digitale în reţeaua Affidea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GE Healthcare va instala peste 200 de echipamente noi în reţeaua de centre Affidea din Europa. Acordul include furnizarea în următorii trei ani a 60 de noi RMN-uri, 50 ecografe, 40 echipamente CT şi 30 de aparate Xray în reţeaua Grupului Affidea. De asemenea, în acord este inclus şi un contract de service pentru şase ani.

În plus, Affidea îşi extinde colaborarea cu GE Healthcare în domeniul produselor farmaceutice pentru diagnosticul imagistic la nivel de grup, pentru a include Clariscan, noua substanţă de contrast a GE Healthcare, utilizată în examinările RMN.

Prin acest acord de parteneriat, Grupul Affidea şi GE Healthcare îşi propun să finalizeze obiectivul ca întreaga flotă de echipamente imagistice a Affidea să fie interconectată în reţea, pentru a permite colaborarea medicilor, a susţine dezvoltarea supra-specializării în imagistică şi a sprijini echipele în îmbunătăţirea proceselor operaţionale aproape în timp real.

Affidea va implementa centre de post-procesare PACS (Picture Archiving and Communication System) dotate cu cele mai noi şi avansate tehnologii şi capabilităţi analitice de examinare a performanţei, folosind platforma de date Edison a GE Healthcare.

Totodată, Grupul Affidea şi GE Healthcare spun că vor continua dezvoltarea de noi soluţii de îmbunătăţire şi eficientizare a fluxului operaţional în diagnostic imagistic, cu scopul de a încuraja medicina bazată pe dovezi medicale.

„În era medicinei bazate pe date clinice, potenţialul de a îmbunătăţi experienţa pacienţilor şi medicilor este unul impresionant. Scopul nostru este acela de a sprijini echipele noastre medicale şi operaţionale, folosind analiza datelor pentru a redefini modul în care ne îngrijim pacienţii şi a îmbunătăţi continuu experienţa acestora în clinicile noastre”, a declarat Giuseppe Recchi, CEO al Grupului Affidea.

GE Healthcare este divizia medicală a GE, cu afaceri în valoare de 19,8 miliarde de dolari. În calitate de furnizor principal de imagistică medicală, monitorizare, biomanufacturare, tehnologii celulare şi de terapie genică, GE Healthcare susţine precizia în metodele de diagnosticare, terapeutice şi monitorizare prin dispozitive inteligente, analize de date, aplicaţii şi servicii. Are peste 50.000 de angajaţi la nivel mondial.

Affidea este principalul furnizor european de servicii de diagnostic imagistic de înaltă performanţă, ambulatoriu şi tratament al cancerului, care operează 273 de centre din 16 ţări. Grupul Affidea lucrează cu peste 9.400 de profesionisti şi efectuează peste 14 milioane de examinări imagistice în fiecare an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.