Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că CFR a semnat, joi, un nou contract pentru lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară a fost semnat astăzi de CFR pentru tronsonul de cale ferată Tecuci - Iaşi. „Compania ajunge astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea şi repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimă de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocaţi prin PNRR”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Un nou contract pentru lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară a fost semnat astăzi de CFR. Compania ajunge astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea şi repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimă de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocaţi prin PNRR! Contractul de astăzi are ca obiect lucrări prin care se urmăreşte ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe 41,83 km din cadrul tronsonului de cale ferată Tecuci-Iaşi. Este un contract cu o valoare 163 de milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt de tip Quick Wins”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că 18 luni are la dispoziţie constructorul român pentru a finaliza lucrările pe cele 10 Loturi (Lot 1: Tutova - Zorleni; Lot 2: Bârlad - Zorleni; Lot 3: Bârlad - Banca; Lot 4: Zorleni - Banca; Lot 5: Zorleni – Crasna).
 
„Reparaţiile pe Loturile 6-10 se vor desfăşura pe mai multe tronsoane cuprinse între Banca şi Crasna. Constructorul va achiziţiona şi va înlocui o serie de componente ale suprastructurii căii ferate: şine, traverse, aparate de cale, piatră spartă”, a completat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.