Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, referindu-se la accidentul din Defileul Jiului în care un bărbat a murit după ce un bolovan a căzut pe autoturism, că au fost montate plase de protecţie în acea zonă şi dacă lucrările nu au fost făcute conform legii, vinovaţii vor plăti. Grindeanu a mai declarat că “ar fi absurd să spună” că nu mai sunt zone în ţară în care să nu existe acest risc, precizând că autorităţile încearcă acoperirea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, susţinută în judeţul Tulcea, dacă vor fi luate măsuri în urma accidentului din Defileul Jiului. 
“Daţi-mi voie să transmit condoleanţe familiei şi tuturor. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare şi n-aş vrea să intervin şi ancheta va spune şi ne va spune care sunt concluziile. Ce pot să vă spun din informările pe care mi le-au dat colegii de la CNAIR, de fapt de la DRDP Craiova, e că pe acea zonă există plasă de protecţie atâta cât permite, într-o zonă mai sus de zona cu plasă de protecţie e rezervaţia, e protejată şi ca acolo nu s-au putut face lucrări. Ancheta va da concluziile. Dacă lucrurile nu au fost făcute, conform legislaţiei şi legii, sigur că vinovaţii vor plăti”, a transmis Grindeanu. 
Întrebat dacă va fi limitată circulaţia în zona respectivă până vor fi gata rezultatele anchetei, ministrul Transporturilor a răspuns: “Eu nu sunt specialist să vă spun… sau aş putea să vă spun că ar fi nevoie de plase peste tot. Nu avem această situaţie în România în acest moment. Pe Valea Jiului aştept şi eu concluziile colegilor mei de la DRDP Craiova, dincolo de ancheta oficială. Ştiu că au avut loc lucrări în acea zonă, cred că în 2019, din informaţiile pe care le am de la CNAIR, când s-au montat plase pe acea zonă. Sigur nu a putut să fie acoperită toată zona. Dacă mai e nevoie de îmbunătăţiri şi de lucrări în acea zonă, colegii, în mod sigur de la DRDP Craiova, vor transmite şi vom arunca banii necesari”.
Ministrul Transporturilor a mai fost întrebat dacă mai sunt în ţară asemenea zone de risc pentru şoferi şi dacă autorităţile se gândesc să le semnalizeze. 
“Să ştiţi că această zonă a fost semnalizată. Ar fi absurd să spun că nu există zone de trecere în care să nu existe acest risc. În mod sigur există. Încercăm să le acoperim. Finanţare există, dar evenimente de acest tip sunt tot timpul tragice. Nu e o situaţie plăcută pentru nimeni”, a declarat Sorin Grindeanu. 
Un grav accident rutier s-a produs, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz. Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator. Bărbatul a decedat.
Şeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, duminică, după accident, că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.