Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, de la începutul acestui an, au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea, reabilitarea şi construirea infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă o creştere de 400% a gradului de contractare faţă de perioada 2020-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am prezentat astăzi Comisiei de Transporturi, din cadrul Camerei Deputaţilor, evoluţia principalelor proiecte de infrastructură rutieră!
 
Astfel, de la începutul acestui an:
 
- au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea (reabilitarea) şi construcţia infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei (fără TVA). Vorbim de o creştere de 400 % a gradului de contractare faţă de perioada 2020-2021.
 
- pentru proiecte de infrastructură rutieră, avem estimată o absorbţie a fondurilor europene de 8,8 miliarde lei, faţă de 4,8 miliarde în 2021.
 
- 143,5 km autostradă şi drum expres au fost contractaţi, 67 de km de autostradă şi de drum expres au fost daţi în circulaţie”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.
 
El a adăugat că discuţiile din comisia pentru transporturi a Camerei au fost axate pe tema Autostrăzilor A7 şi A8, proiecte finanţabile în special prin PNRR.
 
„În prezent, în privinţa A7 (Autostrada Ploieşti- Paşcani, 320 km):
 
- 4 contracte de execuţie din 13 au fost semnate. Toate celelalte tronsoane până la Paşcani, se află în procedură de licitaţie, două dintre ele având chiar câştigător desemnat.
 
Pentru A8 (Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, 211,1 km): luni a fost emis acordul de mediu necesar lansării licitaţiei pentru proiectare şi execuţie”, a adăugat ministrul Transporturilor. 
 
El a mai precizat că, până la sfârşitul anului, vor fi lansare licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia secţiunilor de capăt Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi Leghin - Târgu Neamţ.
 
„Infrastructura mare de transport trebuie să fie o prioritate pentru toţi politicienii. Sarcina noastră este să găsim finanţare pentru toate proiectele şi să urmărim permanent execuţia rapidă a lucrărilor”, a conchis ministrul PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.