Grecii au declanşat miercuri o grevă generală, perturbând transporturile şi activitatea funcţionarilor publici şi a medicilor, înaintea unui vot în Parlament, care va avea loc joi, pentru noile măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali în schimbul reluării finanţării ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de la Atena au acceptat în această lună noi reduceri ale cheltuielilor publice, pentru a finaliza negocierile cu creditorii care trenau de mai multe luni.

După aprobarea măsurilor de către parlamentarii eleni, miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta furnizarea unor noi împrumuturi la viitoarea şedinţă a Eurogrup programată pe 22 mai.

Guvernul elen are nevoie de fonduri pentru rambursarea unor datorii de 7,5 miliarde de euro scadente în luna iulie.

În cadrul reformelor, oficialii eleni au promis să reducă pensiile în 2019 şi să coboare pragul deducerilor fiscale în 2020, pentru a genera economii echivalente cu 2% din PIB.

Dacă va depăşi ţintele asumate, guvernul va putea să activeze o serie de măsuri care să atenueze impactul austerităţii, între care reducerea taxelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.