Grupul Intrakat, activ în domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat miercuri finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România. Intrakat consideră piaţa din România ca fiind prioritară, informează un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Intrakat, din domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat astăzi finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România. În urma unui acord de vânzare şi cumpărare, anunţat la începutul anului, şi a aprobării recente a achiziţiei de către Comisia Concurenţei din Grecia, Intrakat îşi sporeşte dimensiunile şi acoperirea pentru a deveni un grup de afaceri de frunte în sectorul construcţiilor din Europa de Sud-Est, extinzându-şi dinamic portofoliul în domenii noi, cum ar fi sursele de energie regenerabilă, stocarea energiei, proiecte de mediu şi imobiliare”, anunţă compania.

Odată cu includerea Aktor, Intrakat va ajunge la un număr de proiecte în derulare cu o valoare totală estimată pentru sfârşitul anului 2023 la aproape 5 miliarde de euro şi, în acelaşi timp, îşi va extinde amprenta internaţională. Intrakat realizează proiecte complexe de construcţii la scară largă în Grecia şi în alte ţări, prin intermediul unei reţele de filiale înalt specializate din sud-estul Europei, inclusiv România.

Piaţa din România este considerată o prioritate de top de către Intrakat, prezent la rândul său în ţara noastră. Compania va depune toate eforturile pentru a livra la timp şi cu succes proiectele de infrastructură ale Aktor în sectoarele feroviare şi de autostrăzi din România.

Alexandros Exarchou, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat, care are o cunoaştere profundă a industriei româneşti de construcţii din perioada în care a ocupat funcţia de CEO al Aktor (din iulie 2018 până în ianuarie 2021), a salutat decizia Comisiei de Concurenţă din Grecia şi şi-a exprimat angajamentul de a oferi servicii excepţionale în finalizarea proiectelor, în spiritul viziunii grupului de a deveni un important forţă în sectoarele construcţiilor şi infrastructurii din sud-estul Europei. Exarchou va prelua, de asemenea, funcţia de preşedinte şi CEO la Aktor.

”Achiziţia Aktor marchează o piatră de hotar în strategia de creştere a Grupului Intrakat, cu accent pe investiţiile strategice şi direcţia clară de la care se aşteaptă să genereze fluxuri financiare stabile şi să poziţioneze Grupul ca lider de piaţă în Europa de Sud-Est pentru anii următori. Intrakat Group este unul dintre grupurile de frunte din Grecia, cu o prezenţă semnificativă în sud-estul Europei. Compania este implicată activ în diverse sectoare, inclusiv proiecte de infrastructură, parteneriate public-privat (PPP), concesiuni, surse de energie regenerabilă (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu şi tehnologii digitale”, anunţă compania.

Compania este listată la Bursa din Atena din 2001.

Acţionarul principal al Grupului Intrakat este Winex Investmets Ltd, controlată de Alexandros Exarchou şi Dimitris Bakos şi Ioannis Kaimenakis, investitori implicaţi în transport maritim şi rafinării de petrol. Aceiaşi investitori (A. Exarchou, D. Bakos, J. Kaimenakis), prin vehiculul de investiţii Thrivest Holding Ltd, au intrat şi în sectorul bancar din Grecia controlând Pancreta Bank şi fiind şi acţionari la Attica Bank.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.