Gral Medical anunţă o creştere cu 27% a cifrei de afaceri în primele zece luni, la 39,8 milioane euro şi anunţă că va continua extinderea la nivel naţional şi în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Gral Medical a reuşit performanţa să îşi mărească afacerile cu 2 cifre şi în anul 2021, reuşind în primele 10 luni ale anului o cifră de afaceri de 39,8 milioane euro (197 milioane lei). Cu aceste rezultate compania înregistrează o creştere cu 27% a veniturilor, în comparaţie cu perioada similară a anului anterior.

Trendul pozitiv a fost generat de strategia companiei de a se focusa pe servicii inovative şi pe dezvoltarea unuia dintre cele mai mari branduri de spitale pe oncologie: OncoFort. Compania estimează că va depăşi proiecţiile financiare cu aproximativ 3 millioane euro, având în vedere că veniturile bugetate pentru anul 2021 au fost de 45 milioane euro.

“Am reuşit să obţinem aceste rezultate prin îmbinarea a 2 elemente fundamentale: rentabilizarea centrelor noi deschise şi dezvoltarea unor proiecte de nişă în alte regiuni din ţară. Este ca o balanţă care trebuie ajustată periodic, doar în acest fel am reuşit să creăm un echilibru pentru o dezvoltare durabilă. Dacă se merge prea mult pe prima direcţie, compania stagnează ca business şi va deveni vulnerabilă la factorii externi, dacă se merge prea mult pe a doua direcţie compania va avea probleme cu autofinanţarea şi va afecta întreaga companie”, spune Robert Serban, acţionar Gral Medical.

În anul 2021, divizia de laboratoare Gral şi centrele OncoFort au realizat creşteri cu 50% faţă de anul anterior. Reţeaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formată din 5 spitale oncologice, cu o capacitate totală de 120 de paturi, 2 în Bucureşti şi câte unul în Piteşti, Ploieşti şi Craiova. 

În anul 2021 compania Gral Medical a reuşit să deschidă 2 laboratoare noi (unul în Timişoara şi cel mai nou în Piteşti) şi 10 centre de recoltare regionale în 8 judeţe din ţară: Olt, Vrancea, Argeş, Sibiu, Bucureşti, Alba, Bacău şi Piatra Neamţ.  Investiţia totală în deschiderea de centre noi s-a situat la peste 500.000 de euro.

“Dorim să continuăm extinderea la nivel naţional şi în 2022, iar pentru următorii ani ne-am propus să deschidem centre medicale şi în nordul ţării”, afirmă Robert Serban, acţionar Gral Medical.

Gral Medical este una dintre cele mai mari companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din Capitală şi al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical şi Medical Center Gral.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.