Inteligenţa artificială va reprezenta unul din principalele elemente pe care discursurile şi prezentările pe care Google le va face în cadrul conferinţei anuale dedicate dezvoltatorilor se vor concentra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de gadgeturile pe care Google le va lansa la I/O, compania americană este aşteptată să facă şi mai multe anunţuri legate de inteligenţa artificială, susţin surse citate de CNBC.

În primul rând, Google ar putea anunţa PaLM 2, un nou LLM (Large Language Model) de uz general, care va fi prezentat drept cel mai recent şi cel mai avansat model lingvistic al companiei.

Pe scena de la Google I/O ar urma să fie prezentate câteva dintre facilităţile de care este capabil PaLM 2, însă, nu se ştie când vor fi lansate şi primele produse bazate pe acesta.

Apoi, Google va prezenta mai multe „experienţe generative” pentru motorul de căutare şi chatbot-ul companiei, Bard. Bard a fost lansat ca un experiment în luna martie şi a putut fi folosit de un număr limitat de utilizatori, care nu au avut prea multe cuvinte de laudă pentru acesta, motiv pentru care încă nu a fost extins accesul.

În fine, vor fi anunţate şi o serie de noi instrumente pentru Workspace bazate pe AI. Unele dintre acestea vor fi legate de crearea template-urilor în Sheets şi de generarea imaginilor pentru Slides şi Meet. În martie, Google anunţa o serie de funcţii de AI pentru Gmail şi Docs, dar şi acestea au o accesibilitate foarte limitată.

La mai bine de jumătate de an după lansarea lui ChatGPT, Google încă nu are un răspuns clar şi palpabil pentru produsele aruncate deja pe piaţă de OpenAI şi Microsoft, astfel că evenimentul Google I/O este un loc bun pentru un prim pas în acest sens.

Tot la I/O, care începe pe 10 mai, Google este aşteptat să prezinte mai multe produse noi, în frunte cu Pixel Fold, primul smartphone pliabil al companiei americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.