Google, divizie a grupului Alphabet, a investit 1 miliard de dolari în CME Group şi a încheiat un acord separat pentru transferarea în cloud a sistemelor de tranzacţionare ale operatorului bursei din Chicago, au anunţat joi cele două companii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acordului de parteneriat pe 10 ani cpnveni de Google şi CME, operatorul bursier va începe anul viitor să îşi transfere infrastructura tehnologică în Google Cloud.

Acordul cu CME marchează un mare câştig pentru afacerea cu sisteme cloud a Google, care concurează cu Amazon.com şi Microsoft pentru contracte mari şi profitabile de la companii din topul Fortune 500.

Acordul oferă Google, de asemenea, un punct de sprijin în sectorul serviciilor financiare, care începe să investească bani mari în serviciile de cloud computing.

Investiţia de capital de 1 miliard de dolari a Google a fost sub formă de acţiuni preferenţiale convertibile ale CME, fără drept de vot, au adăugat companiile.

Parteneriatul cu Google ar ajuta CME să ofere acces uşor pentru mai mulţi participanţi pe piaţă, să optimizeze costurile şi să eficientizeze infrastructura IT şi alte operaţiuni, au spus companiile.

Anul trecut, Amazon şi două burse de valori, Singapore Exchange SGX şi Aquis Exchange, din Londra, au întreprins un program pilot despre care au arătat că mutarea tranzacţionării acţiunilor în cloud computing de pe servere fizice costisitoare ar putea economisi bani şi reduce riscul de întreruperi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.