Google, divizie a grupului Alphabet, a oferit detalii privind politicile areferitoare la accesul producătorilor de aplicaţii pentru Gmail la datele titularilor de conturi de email, dar nu a reuşit să răspundă întrebărilor senatorilor americani legate de dezvoltatorii care încalcă regulile de scanare a emailurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modul în care circulă datele între platforme tehnologice de tipul Google şi Facebook şi partenerii lor au ajuns în centrul atenţiei în întreaga lume, în acest an, de când Facebook a dezvăluit că a monitorizat prea puţin aceste relaţii.

Google a explicat într-o scrisoare adresată senatorilor americani, care a fost publicată joi, că se foloseşte de scanarea automată şi de informaţiile oferite de experţii în securitate, pentru monitorizarea aplicaţiilor partenerilor după lansare, dar nu a răspuns solicitării parlamentarilor de a spune câţi dintre aceştia au fost prinşi încălcând politicile companiei.

Senatorii ar putea cere noi clarificări legate de operaţiunile Gmail în timpul unei audieri în comisia pentru comerţ, referitoare la practicile în domeniul confidenţialităţii datelor, programată să aibă loc pe 26 septembrie, cu oficiali ai Google, Apple, AT&T şi Twitter.

Reprezentanţii Google nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Utilizatorii Gmail trebuie să îşi dea consimţământul pentru activarea unir extensii care îi ajută să trimită emailuri programate, să obţină discount-uri din partea retailerilor sau să înlăture listele de emailuri nedorite.

Potrivit politicilor Google, firmele de software care creează aceste extensii trebuie să îi informeze pe utilizatori despre modul în care acestea colectează şi utilizează datele din Gmail.

Audierea a avut loc după ce publicaţia Wall Street Journal a relatat în luna iulie că unii dezvoltatori nu au explicat clar utilizatorilor că angajaţii lor evaluează mesajele din Gmail şi că datele pot ajunge la terţe părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.