Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est cu afaceri în România, a înregistrat în 2020 un venit net operaţional de 157,3 milioane de euro, în creştere cu 6,5% faţă de 2019, potrivit raportul financiar al companiei publicat vineri, care mai arată că profitul operaţional net s-a majorat la 69,4 milioane de euro în 2020, cu 18,6% mai mult faţă de 2019 (58,5 milioane de euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Venitul net operaţional a fost de 157,3 milioane de euro în 2020, o creştere de 6,5% faţă de 2019(147,7 milioane de euro), majorare influenţată de creşterea veniturilor din chirii cu 5,9% şi de o scădere de 11,4% a cheltuielilor operaţionale faţă de 2019. Creşterea venitului operaţional s-a reflectat într-o creştere de 1,5 milioane de euro în Polonia şi de 8,1 milioane de euro în România”, se arată în raportul financiar.

Profitul EBITDA al companiei care este listată la Bursa de la Londra a fost de 141,6 milioane euro, faţă de 129 milioane euro în 2019, iar profitul operaţional net a ajuns la 69,4 milioane de euro în 2020, cu 18,6% mai mult faţă de 2019(58,5 milioane de euro), reiese din raport.

„În ciuda perturbării semnificative a activităţii economice şi sociale în cea mai mare parte a anului 2020, sunt încântat să raportez faptul că punctele noastre forte şi avantajele competitive au avut ca rezultat o performanţă operaţională şi rezultate financiare foarte optimiste. În acelaşi timp, am păstrat o relaţie strânsă şi am sprijinit clienţii noştri şi comunitatea mai extinsă în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. În timp ce anul 2021 va continua cu o serie de provocări, cred cu tărie că ce a fost mai greu a trecut şi sunt încrezător şi încântat de oportunităţile viitoare”, a afirmat şeful  grupului Globalworth, Dimitris Raptis.

Potrivit raportului, în 2021 grupul s-a concentrat doar pe proiecte închiriate în avans sau aflate într-un stadiu avansat de construcţie, livrând două clădiri de birouri clasa “A” şi două unităţi industriale de înaltă calitate în România şi Polonia cu o suprafaţă închiriabilă brută de 95.800 mp. 

Suprafaţa consolidată a portofoliului operaţional a crescut cu 4,7% ajungând la 1.271.300 mp de suprafaţă închiriabilă brută.  

Anul trecut, grupul a obtinut din chirie contractată anualizată circa 183,4 milioane euro, din care 91,3% provine din închirierea clădirilor de birouri şi proprietăţilor industriale.

Cea mai mare parte a portofoliului este în prezent administrată la nivel intern de către echipa companiei de peste 220 de profesionişti din Polonia şi România.

Potrivit raportului, compania a emis primele “obligaţiuni verzi” în valoare de 400 milioane euro cu o maturitate de 6 ani, pentru care a înregistrat o ofertă ce a depăşit de peste două ori suma solicitată, şi în acelaşi timp, şi-a îmbunătăţit profilul de maturitate al datoriilor prin răscumpărarea a aproximativ 41% din obligaţiunile scadente în 2022, cu o primă de răscumpărare de 2% din valoarea nominală a acestora.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. Globalworth investeşte, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi parcuri industriale şi de logistică, în locaţii premium, care generează venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesionişti în Cipru, Guernsey, România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020. 

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.