Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă, miercuri, că, în domeniul digitalizării, ”este o destul de mare diferenţă între ce aşteaptă anumiţi oameni din România să facem ca investiţii şi ce se poate face”. Ghinea a precizat că sunt primari şi autorităţi publice care au proiecte considerate mai importante – canalizare, apă, infrastructură – şi nu se gândesc neapărat la digitalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Ghinea a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că România are puţine proiecte în PNRR referitoare la digitalizare, fiind la pragul minim impus de Comisia Europeană.

”Este o destul de mare diferenţă între ce aşteaptă anumiţi oameni din România să facem ca investiţii şi ce se poate face”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că sunt primari şi autorităţi publice care au proiecte considerate mai importante – canalizare, apă, infrastructură – şi nu se gândesc neapărat la digitalizare.

”Noi facem pragul de verde şi de digital (...) Aş respinge ideea că neglijăm digitalizarea. Cred că avem cât trebuie şi cât este acceptabil pentru Pnanul de dezvoltare al României”, a mai declarat ministrul.

PNRR va fi evaluat de către Comisia Europeană în baza a 11 criterii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.