General Motors intenţionează să cheltuie 19 miliarde de dolari în următorul deceniu, printr-un nou acord cu furnizorii pentru a procura materiale critice pentru utilizare în bateriile vehiculelor electrice, de la LG Chem, au anunţat companiile miercuri, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul pentru aprovizionare pe termen lung va prevedea ca LG Chem să furnizeze GM peste 500.000 de tone de materiale catodice - inclusiv nichel, cobalt, mangan şi aluminiu - din 2026 până în 2035, a declarat furnizorul sud-coreean într-un comunicat.

Acea sursă ar fi suficientă pentru a alimenta cinci milioane de unităţi de vehicule electrice cu o autonomie de peste 482 de kilometri.

Materialele catodice de la o fabrică LG, care este în prezent în construcţie în Tennessee, vor aproviziona fabricile de celule de baterii din America de Nord, deţinute de GM cu alte companii, inclusiv trei fabrici deţinute cu o firmă spin-off a LG, numită Ultium Cells.

Parteneriatul a fost anunţat iniţial în iulie 2022, dar fără detalii despre preţ sau locaţie.

Acordul era programat iniţial să expire după 2030, dar cea mai recentă iteraţie prelungeşte acordul cu încă cinci ani.

Adoptarea vehiculelor electrice a fost mai lentă decât erau aşteptările, iar producătorii de automobile precum GM au redus costurile sau au amânat planurile.

LG Chem a declarat că urmăreşte ”să consolideze cooperarea cu GM pe piaţa nord-americană” prin acord.

Jeff Morrison, vicepreşedintele GM pentru lanţul global de achiziţii şi aprovizionare, a declarat că ”contractul se bazează pe angajamentul GM de a crea un lanţ de aprovizionare a vehiculelor cu baterii puternic şi durabil, pentru a susţine nevoile noastre de producţie de vehicule electrice în creştere rapidă”.

Contractul este probabil unul dintre cele mai mari, dacă nu cel mai mare, acord de aprovizionare pentru vehicule electrice pe care GM l-a semnat.

Acordul sugerează că GM rămâne angajat faţă de vehiculele electrice, dar contractul mai lung implică că producătorul auto ajustează planurile pentru a lua în considerare o adoptare mai lentă decât se aştepta anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.