ArcelorMittal Galaţi a început operaţiunile de instalare a unui pod rulant de mare capacitate care va fi utilizat pentru transportul oţelului lichid către maşinile de turnare, fiind vorba despre o investiţie de 6,5 milioane de euro ce are ca scop creşterea productivităţii, potrivit unui comunicat al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Combinatul ArcelorMittal din Galaţi au fost începute operaţiunile de instalare a unui pod rulant de mare capacitate care va servi la transportul oţelului lichid către maşinile de turnare, a anunţat, marţi, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Podul rulant cântăreşte 416 tone şi poate ridica, în condiţii de deplină siguranţă, 300 de tone de oţel lichid în oale acoperite. Noul echipament, potrivit reprezentanţilor companiei, va fi capabil să aducă pe poziţie şi să basculeze oalele în aceeaşi operaţiune, ceea ce va îmbunătăţi productivitatea. 

Proiectul prevede, în ansamblu, nu doar instalarea podului rulant, ci şi reparaţia completă a grinzilor halei, a liniei de contact, a căii de rulare, echipamente electrice noi, dar şi operaţiuni de construcţii industriale.

”Acest proiect, în valoare de 6,5 milioane de euro, este parte a planului nostru multi-anual de a investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea Oţelăriei, cu scopul de a îmbunătăţi atât productivitatea cât şi calitatea produselor”, a declarat, în comunicat, Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi şi Skopje.

Pentru punerea pe poziţie a podului rulant s-a folosit o macara pe şenile de 600 de tone capacitate, cea mai mare de acest tip din România, iar un segment al acoperişului Oţelăriei a fost demontat pentru a introduce şi instala echipamentul.

Directorul Arcelor Mittal Galaţi declara de curând că se aşteaptă ca valoarea producţiei de anul acesta a combinatului să fie aceeaşi ca şi în 2015, respectiv de circa două milioane de tone de fontă, în condiţiile în care 65% din producţie merge la export. În momentul de faţă combinatul din Galaţi are 6.338 de angajaţi, iar restul, din totalul de 8.000, aparţin unor firme contractoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.