Furnizorii Walmart, Target, Amazon.com şi ai altor retaileri mari plasează comenzile pentru mărfurile din China destinate sărbătorilor de iarnă cu câteva săptămâni mai devreme, în condiţiile în care blocajele din transporturi riscă să îi lase pe mulţi cumpărători de cadouri fără produse în sezonul cumpărăturilor de Crăciun, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters a intervievat aproape o duzină de furnizori şi comercianţi de produse, de la jucării la echipamente pentru computere, din Statele Unite şi Europa.

Cu toţii se aşteaptă la întârzieri de săptămâni ale inventarului de sărbători, din cauza blocajelor din transporturile maritime, inclusiv a unei penurii globale de containere şi închiderii din ultima perioadă a portului Yantian din sudul Chinei, care deserveşte producătorii de lângă Shenzhen, determinată de Covid-19.

Riscul pentru comercianţii cu amănuntul este o explozie de articole epuizate, chiar în timp ce cumpărătorii sunt gata să-şi deschidă portofelele pentru a cumpăra jucării, îmbrăcăminte şi alte mărfuri.

"Va fi o problemă majoră", a spus Isaac Larian, director executiv al MGA Entertainment din Los Angeles, care vinde LOL Surprise, Bratz, Little Tikes şi alte mărci de jucării către Amazon, Walmart şi Target. Compania sa are jucării blocate în sute de containere în portul Yantian. Dacă nu va putea obţine suficiente mărfuri pentru clienţii săi care vând cu amănuntul,acest fapt "va afecta vânzările de Crăciun", a spus Larian.

Blocajul din transporturile maritime este provocat nu doar de întârzierile înregistrate în portul Yantian, care este considerat pricipalul port folosit de Amazon, reprezentând 32,4% din transporturile gestionate de compania de comerţ electronic în cele trei luni până la 31 mai, potrivit firmei de analiză a datelor Panjiva, parte a  S&P Global Market Intelligence.

În timp ce portul Yantian s-a redeschis pe 24 iunie, lipsa de containere constrânge încă reluarea în totalitate a activitpţilor, navele de marfă la nivel global fiind supraîncărcate, porturile aglomerate iar containerele blocate în locuri greşite.

Amazon şi alţi retaileri nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.