Platforma de tranzacţionare de criptomonede Coinbase a anunţat miercuri că George Osborne, fost Cancelar al Trezoreriei britanice în perioada 2010-2016, s-a alăturat companiei în calitate de consilier global, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osborne va face parte din consiliul consultativ global al Coinbase, alături de personalităţi precum Mark Esper, fost Secretar al Apărării al SUA, şi omul de afaceri Patrick Toomey, fost senator din Pennsylvania între 2011 şi 2023.

Acest consiliu are rolul de a oferi consultanţă privind strategia globală a Coinbase, pe măsură ce compania îşi extinde prezenţa la nivel mondial.

Faryar Shirzad, Directorul de Politici al Coinbase, a exprimat satisfacţia companiei faţă de alăturarea lui George Osborne consiliului, mai ales într-un moment interesant pentru Coinbase în Marea Britanie şi la nivel global.

Osborne va servi într-o capacitate de consilier, folosindu-şi experienţa extinsă în domeniul afacerilor, jurnalism şi guvern pentru a facilita conexiunile Coinbase cu politicieni şi reglementatori.

Rolul său va implica oferirea de perspective şi experienţe pentru a ajuta Coinbase să navigheze prin medii reglementare şi să contribuie la dezvoltarea unor reglementări prietenoase cu criptomonedele.

În timpul mandatului său ca ministru de Finanţe, Osborne a implementat diverse politici de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar, inclusiv măsuri precum îngheţarea beneficiilor pentru copii, reducerea ajutoarelor pentru locuinţe şi introducerea unei îngheţări a salariilor pentru angajaţii din sectorul public pe o perioadă de doi ani. De asemenea, a adoptat politici pentru stimularea activităţii economice, cum ar fi reducerea impozitului pe profit corporat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.