Inginerul şi juristul Liviu Ilaşi, care a condus timp de aproximativ zece ani operatorul de transport petrolier prin conducte Conpet, a fost numit, începând de luni, director general al SC Hidro Prahova SA, operator de servicii de apă şi canalizare al cărui principal acţionar este Consiliul Judeţean Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Consiliul de Administraţie al societăţii HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă şi canalizare în judeţul Prahova, anunţă numirea lui Liviu Ilaşi în funcţia de Director General provizoriu al societăţii, începând cu data de 7 iunie 2021. Decizia a fost adoptată în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al societăţii HIDRO PRAHOVA SA care a avut loc pe 2 iunie 2021 şi intră în vigoare astăzi, 7 iunie 2021. Fostul Director General, Adrian Semcu, a fost revocat din funcţie”, a transmis, luni, printr-un comunicat de presă compania Hidro Prahova. 
Liviu Ilaşi este de profesie inginer şi jurist şi condus societatea Conpet SA, între anii 2005-2009 şi 2012-2017. El a fost de asemenea director executiv al societăţii Electrica SA, în perioada 2010-2012 şi membru al Consiliului de Supraveghere al C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. Bucureşti  în perioada 2018-2019.
Operatorul de apă şi canalizare HIDRO PRAHOVA SA funcţionează ca societate pe acţiuni, cu capital integral public, având acţionar majoritar Consiliul Judeţean Prahova. În prezent, societatea operează în 65 de localităţi din judeţul Prahova  - municipiul Câmpina, 11 oraşe şi 54 de comune - precum şi într-o comună din judeţul Argeş. 
Numele Hidro Prahova este legat de mai multe dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Într-unul dintre acestea, în anul 2015, omul de afaceri Iulian Herţanu, cumnat al fostului premier Victor Ponta, a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi deturnare de fonduri europene în cadrul unui contract încheiat între o firmă a sa şi Hidro Prahova pentru realizarea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic. Din dosarul deschis iniţial de către anchetatorii DNA Ploieşti, au fost disjunse alte cauze. Într-una dintre acestea, un fost director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, a recunoscut că a primit mită peste 50.000 de lei pentru a favoriza o firmă să câştige o licitaţie, încheind un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi primind o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în anul 2018. Anul acesta, Pantea a făcut demersuri în urma cărora a obţinut în instanţă respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.