Doar supraveghere şi arest la domiciliu a primit în urma procesului un fost angajat Yahoo, care a spart conturile mai multor mii de utilizatori ai serviciului de email al companiei americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebrul caz în care un fost angajat al Yahoo a fost prins după ce a spart conturile a peste 6.000 de utilizatori ai serviciului de email Yahoo, în căutare de conţinut pornografic personal, a ajuns la final după ce un judecător american a pronunţat sentinţa.

Reyes Daniel Ruiz, în vârstă de 34 de ani acum, a fost găsit vinovat de acuzaţiile ce i-au fost aduse şi va fi plasat în arest la domiciliu. Totodată, acesta se va afla sub supraveghere vreme de 5 ani, timp în care o altă infracţiune comisă i-ar putea agrava situaţia

Ruiz va mai fi obligat la plata unei amenzi de 5.000 de dolari şi la daune de 118.456 de dolari pe care trebuie să-i plătească către Oath, în locul fostei Yahoo.

Conturile au fost sparte în perioada 2009 -2019, vreme în care Ruiz a fost angajat ca inginer la Yahoo. Acesta s-a folosit de accesul pe care-l avea pentru a sparge parolele femeilor tinere, în speranţa că va găsi fotografii şi filmări în care acestea făceau sex.

Ruiz a descărcat conţinutul sexual pe un hard disk şi, pe lângă conturile de Yahoo, a mai spart cel puţin 100 de conturi la alte servicii online ale victimelor.

Fostul angajat Yahoo şi-a dat seama că angajatorul a aflat de acţiunile sale în iunie 2018 şi a formatat hard disk-ul pe care copiase conţinutul descărcat din conturile sparte. Din această cauză, au putut fi identificate doar aproximativ jumătate dintre victime.

În timpul procesului, Ruiz a declarat că reuşise să colecteze între 1.000 şi 4.000 de imagini şi filmări, care ocupau aproximativ 2TB pe hard disk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.