Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, acuzat de luare de mită, a decis să se retragă din funcţiile deţinute în Comitetul Reprezentanţilor şi în Comitetele Consultative ale Fondului Proprietatea (FP), a anunţat, vineri, FP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sorin Mîndruţescu, el fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vineri, FP a anunţat că Mîndruţescu, care a ocupat funcţia de membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului din septembrie 2010 şi de Preşedinte al Comitetului din aprilie 2012, a decis să se retragă din funcţiile deţinute în Comitetul Reprezentanţilor şi în Comitetele Consultative ale Fondului, decizia producându-şi efectele imediat.

Potrivit DNA, suma totală pe care Mîndruţescu ar fi primit-o de la firme din domeniul IT este de peste 869.000 de euro. De asemenea, procurorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de euro.

”În calitatea menţionată anterior, inculpatul Mîndruţescu Sorin Mihai a pretins şi ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanţii unor firme din domeniul IT (parteneri acreditaţi ai companiei multinaţionale), pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să pună la dispoziţia acestora oferte de preţ avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaţionale, astfel ca respectivele societăţi să poată să se înscrie şi să participe la anumite licitaţii publice organizate de diverse instituţii de stat sau cu capital de stat - Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Administraţia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA)”, se arată în ordonanţa procurorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.