Fondul de Garantare a Asiguraţilor anunţă că a soluţionat 72.688 cereri de plată, în primele zece luni ale anului, valoarea plăţilor efectuate în contul acestor cereri ajungând la suma de 663,3 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fondul de Garantare a Asiguraţilor a soluţionat 72.688 cereri de plată, până la finele lunii Octombrie a anului curent, valoarea plăţilor efectuate în contul acestor cereri ajungând la suma de 663,3 milioane lei. Plăţile au fost efectuate către creditorii de asigurare ai societăţilor de asigurări aflate în faliment”, anunţă FGA.

Astfel, FGA a achitat:

- 53.735 cereri de plată în sumă de circa 526 milioane lei – City Insurance SA;           

- 16.570 cereri de plată, în sumă de circa 106,7 milioane lei – Euroins SA

- 1.453 cereri de plată în sumă de circa 20,6 milioane lei – Carpatica Asig SA;

- 924 cereri de plată în sumă de circa 9 milioane lei – Astra SA;

- 6 cereri de plată în sumă de circa 957.000 lei – Certasig SA;         

- 170.657 cereri de plată înregistrate pentru Euroins SA, până la 31 octombrie 2023

Pentru Societatea Euroins SA, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a înregistrat 98.207 Cereri de plată care vizează acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor(Anexa 10), precum şi 72.450 cereri de restituire primă.

Creditorii de asigurare ai societăţii Euroins SA au posibilitatea de a depune în continuare cereri de plată/restituire primă, prin intermediul site-ului FGA sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Termenul prevăzut de art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, pentru depunerea cererilor de plată, nu s-a împlinit.

Potenţialii creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA trebuie să ştie că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

Cererile de plată/restituire primă sunt soluţionate în ordinea înregistrării acestora la FGA, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

Paşii necesari pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată/restituire primă sunt postaţi pe site-ul FGA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.