Procuratura din California acuză că fondatorul Cash App, Bob Lee, a fost ucis de fondatorul companiei de software Expand IT Nima Momeni, în urma unui conflict privind legătura acestuia cu sora sa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nima Momeni, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat joi şi acuzat de uciderea lui Lee, pe 4 aprilie.

Lee a fost găsit în acea dimineaţă, devreme, pe stradă, sângerând de la trei răni produse prin înjunghiere. Ulterior, Lee a murit la un spital din apropiere.

Momeni, fondatorul companiei de software Expand IT din Bay Area, a apărut pentru scurt timp într-o sală de judecată din San Francisco, vineri, unde un judecător a amânat şedinţa până pe 25 aprilie.

Momeni a fost plasat în detenţie fără cauţiune până atunci.

Procurorii din San Francisco, care au numit crima ”planificată şi deliberată”, în actele depuse pentru audiere, au scris că un prieten apropiat al lui Lee, identificat doar ca ”Martorul 1”, a descris că a petrecut timp cu fondatorul aplicaţiei Cash, Momeni şi sora cea mai tânără a lui Momeni, cu o zi înainte de crimă.

Martorul 1 le-a spus anchetatorilor că, în acea după-amiază, Momeni l-a întrebat pe Lee, în vârstă de 43 de ani, dacă sora lui ”consumă droguri sau ceva nepotrivit”, potrivit documentelor.

Prietenul a spus că Lee l-a asigurat că nimic de genul acesta nu a avut loc.

Anchetatorii care au avut acces la telefoanele lui Lee după moartea acestuia au descoperit un apel FaceTime între el şi sora lui Momeni, care nu este identificată pe nume în actele instanţei.

Au găsit, de asemenea, un mesaj text de la soră pe care scria: ”Voiam doar să mă asigur că eşti în regulă, pentru că ştiu că Nima a făcut presiuni asupra ta şi îţi mulţumesc că eşti un bărbat atât de elegant, care l-a tratat cu clasă. Te iubesc egoistule”.

Martorul 1 a spus că nu i-a fost clar dacă Lee s-a angajat într-o relaţie intimă cu sora lui Momeni, care este căsătorită, dar a cărei relaţie cu soţul ei a fost descrisă ca fiind ”în pericol”.

Sora şi soţul ei au participat vineri la şedinţa de judecată a lui Momeni.

Înregistrările camerei de supraveghere îl arată pe Momeni sosind la apartamentul surorii sale la ora 20:31, pe 3 aprilie, au spus documentele instanţei, urmat de Lee aproximativ patru ore mai târziu.

Camerele i-au surprins pe ambii bărbaţi părăsind apartamentul cu aproximativ 30 de minute înainte de crimă.

Cei doi bărbaţi sunt văzuţi în filmări ale camerei conducând către o zonă îndepărtată, unde procurorii cred că înjunghierea a avut loc.

Cash App, deţinută de compania Block, permite utilizatorilor să transfere bani printr-o aplicaţie mobilă, pe care compania o prezintă ca o alternativă la serviciile bancare tradiţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.