Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială (BM) au anunţat luni că vor amâna planurile de a organiza reuniunile lor anuale din 2022 la Marrakech, în Maroc, până în octombrie 2023, din cauza incertitudinii legate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, întâlnirile anuale de anul acesta vor avea loc la Washington în octombrie, au declarat cele două instituţii globale într-un comunicat comun, citând consultări cu guvernul Marocului.

FMI şi Banca Mondială planificau iniţial să organizeze reuniunile anuale din 2021 în Maroc, dar au amânat aceste planuri în noiembrie 2020 din cauza pandemiei.

Întâlnirile anuale au loc, de obicei, timp de doi ani consecutivi, la sediul Băncii Mondiale şi FMI din Washington, iar apoi într-o ţară membră la fiecare trei ani, dar pandemia de Covid-19 a dat peste cap aceste planuri.

E la declanţarea pandemiei, la srşitul anului 2019, Banca Mondială şi FMI au organizat numai virtual întâlnirile lor de primăvară şi toamnă, deşi întâlnirile din 2021 de la Washington, în octombrie, au inclus câteva întâlniri în persoană.

Formatul reuniunii de primăvară din aprilie este în discuţie, au declarat purtătorii de cuvânt ai Băncii Mondiale şi ai FMI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.