Premierul Florin Cîţu a declarat că Planul naţional de investiţii „Anghel Saligny” va intra în discuţia Guvernului cel mai târziu săptămâna viitoare, după obţinerea tuturor avizelor necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu dacă va intra astăzi (joi - n.r.) în Guvern, dacă are avizele, dacă nu, cel mai târziu săptămâna viitoare. Hai să-i spunem, aşa cum se numeşte acum, Planul naţional de investiţii «Anghel Saligny» este un plan pentru români şi aş vrea, iarăşi, să spun foarte clar că nu are nicio legătură cu primarii. Este un plan care va fi implementat de primari, dar este un plan care dezvoltă comunităţile din România, aşa cum niciun minister nu este sau bugetului ministerului nu este în pixul ministrului, avem bugete care dezvoltă România”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă va fi adoptat noul planul de dezvoltare locală la şedinţa de joi a Executivului.

Chestionat despre declaraţiile Ancăi Dragu potrivit cărora programul de dezvoltare locală ar trebui monitorizat de Guvern, Cîţu a răspuns: „Eu sunt de acord cu monitorizarea şi am şi spus la coaliţie şi cu sisteme de 'early warning', dacă vedem că un program nu merge mai departe, să-l oprim”.

„Sunt de acord cu toate aceste lucruri şi cu transparentizarea, aşa cum sunt de acord cu transparentizarea şi la investiţiile CNAIR sau alte investiţii, unde mai merge şi inspecţia economică şi găseşte mereu probleme. Deci sunt de acord cu aceste lucruri, cu transparentizarea”, a conchis premierul.

La rândul său, ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu a spus că programul „Anghel Saligny” nu este PNDL, deoarece în acesta „nu avem becuri, nu avem şcoli”. El a explicat că prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Salingy” sunt finanţate investiţii care nu pot fi realizate din fonduri europene.

Pe 11 august, Prim-ministrul Florin Cîţu anunţa că Guvernul a avut, în primă lectură, Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe o perioadă de minim 6 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.