Fiscul vrea să includă în formularul "Adeverinţă de venit" şi veniturile brute realizate din salarii obţinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare tehnologică, din pensii mai mici decât plafonul de impozitare şi din salarii obţinute de persoanele fizice cu dizabilităţi grave sau accentuate, potrivit unui proiect de ordin al preşedintelui ANAF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adeverinţa de venit atestă veniturile realizate de persoanele fizice, în cursul unui an fiscal, înregistrate în evidenţa fiscală pe baza declaraţiilor depuse de acestea şi/sau de către terţi.
 
Proiectul de ordin prevede aprobarea modelului şi conţinutului formularelor "Adeverinţă de venit" şi "Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit", precum şi actualizarea şi aprobarea procedurii privind completarea formularului ”Adeverinţă de venit”.
 
Odată cu aprobarea proiectului, va fi abrogat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.193/2009 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor "Adeverinţă de venit" şi "Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit" pentru persoane fizice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.