Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, vineri, că rambursează companiilor din România, în luna februarie, 691,81 milioane de lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care prima tranşă, în valoare de 203,85 de milioane de lei, va fi achitată luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANAF, deconturile cu restituire şi compensare se ridică la 631,46 milioane de lei, iar deconturile cu compensare integrală au un cuantum de 60,35 milioane de lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 563,50 milioane de lei, plata efectivă este realizată în două tranşe - prima tranşă, în valoare de 203,85 de milioane de lei, va fi plătită în 13 februarie, iar a doua tranşă, de 359,65 milioane lei, va fi virată în 28 februarie. 

Sumele includ, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 07.02.2017, precizează sursa citată.

În luna ianuarie, valoarea TVA rambursată firmelor de către ANAF a fost mai mare, de 1,07 miliarde lei. 

La finalul anului trecut, Fiscul a majorat cu 685,19 milioane lei, până la 1,44 miliarde lei, valoarea TVA rambursată în luna decembrie companiilor din România, la doar o zi după ce datele privind execuţia bugetară au arătat un deficit bugetar la 11 luni cu mult sub nivelul programat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.