Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat miercuri că rambursează în luna noiembrie companiilor din România 995,81 milioane lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care a fost achitată deja prima tranşă, în valoare de 294,65 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Următoarea tranşă va fi achitată pe 29 noiembrie, în valoare de 539,04 milioane lei.

Din totalul rambursărilor aprobate, companiile vor primi 833,69 milioane lei sub formă de restituire, iar 43,21 milioane lei se vor compensa.

”De asemenea, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 68,35 milioane de lei, iar deconturile cu compensare parţială totalizează 50,56 milioane de lei”, se arată în comunicat.

Sunt cuprinse toate deconturile de TVA înregistrate până la 8 octombrie 2016, cu excepţia celor aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 25 octombrie 2016.

În luna octombrie, valoarea TVA rambursată firmelor de către ANAF a fost mai mică, de 849,15 milioane lei. 

În acest an, Fiscul a rambursat firmelor cele mai mari sume din TVA în luna aprilie, în valoare de 1,3 miliarde lei, şi în iulie, de 1,2 miliarde lei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.