Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în a zecea lună din acest an, comenzi noi mai mari cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sub ritmul atins în luna anterioară, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de producţia de hârtie şi de cea de produse chimice, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna septembrie, comenzile noi au urcat cu 15,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 4,9%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,2%), industria bunurilor de capital (+6,7%) şi industria bunurilor intermediare (+4,6%)", se precizează în raportul INS. 

Singurul domeniu în care s-a înregistrat o scădere a comenzilor noi în octombrie a fost industria bunurilor de uz curent, cu un declin de 6,2%.

Pe sectoare, cele mai mari creşteri ale comenzilor faţă de octombrie 2015 au fost înregistrate în industria hârtiei, cu un avans de 11,3%, şi în producţia de produse chimice (10,7%).

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

În 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...