Producătorul italian de maşini sport Ferrari a semnat un acord cu Enel X, divizie a grupului Enel, pentru a construi o centrală solară cu o capacitate de 1 megawatt peak (MWp), măsurată în condiţii ideale, lângă pista sa de testare de la Fiorano, pentru a oferi energie verde comunităţii locale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa-numita Comunitate Energetică Ferrari ar trebui să fie finalizată până în decembrie şi este de aşteptat să aibă o capacitate medie anuală de producţie de aproximativ 1.500 de megawaţi oră (MWh).

Cetăţenii locali, instituţiile, activităţile comerciale şi fabricile vor putea, de asemenea, să se conecteze la centrala solară, a declarat marţi Ferrari.

Ferrari, renumită pentru logo-ul său sub forma unui cal, îşi propune să atingă neutralitatea carbonului până în 2030 şi intenţionează să dezvăluie prima sa maşină complet electrică în 2025. CEO-ul său, Benedetto Vigna, a spus că proiectul centralei solare ”poate accelera procesul de decarbonizare, reducând în acelaşi timp costul energiei pentru cetăţeni şi întreprinderi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.