Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA) au anunţat sâmbătă că au depus vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva ministrului Claudiu Năsui şi a altor funcţionari din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), pe care îi consideră vinovaţi de infracţiuni de abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA) au depus, ieri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva ministrului Claudiu Năsui şi a altor funcţionari din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT). În plângerea penală nr. 1570/03.09.2021 reprezentanţii FPTR şi OPMCTA menţionează că Ministrul Claudiu Năsui şi funcţionarii din minister sunt vinovaţi de infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute şi pedepsite de art.297 din Codul penal, în calitate de iniţiatori ai Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.65/2021”, arată FPTR într-un comunicat.
 

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România şi a altor acte normative a fost trecut pe ordinea de zi şi aprobat în Şedinţa Guvernului României din data de 29 iunie 2021 (OUG nr. 65/2021), fără a fi respectat termenul de 10 zile afişat pe site, fără avizul Comisiei de Dialog Social MEAT, fără a fi discutată în C.E.S şi fără a comunica un răspuns la solicitarea FPTR din adresa nr. 1548/27 iunie 2021.  
 

Potrivit art.175 alin(1) lit.b) din Codul penal, persoanele împotriva cărora s-a formulat această plângere au calitatea de funcţionari publici întrucât exercită o funcţie de demnitate publică, iar adoptarea dar şi susţinerea unui act normativ cu încălcarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuţiilor de serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.