Retailerul american de articole sportive Fanatics a achiziţionat compania de articole sportive Mitchell & Ness, cu o istorie de 118 ani, cunoscută pentru tricourile şi îmbrăcămintea de stradă, împreună cu rapperul american Jay-Z şi alte celebrităţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul evaluează pe Mitchell & Ness la 250 de milioane de dolari, potrivit unor surse familiare cu problema.

Compania a obţinut anul trecut vânzări de 350 de milioane de dolari şi un profit de 70 de milioane de dolari, au spus sursele.

Fanatics va deţine 75% din Mitchell & Ness, restul revenind grupului de celebrităţi între care se află şi rapperul Meek Mill, partenerul de afaceri al lui LeBron James Maverick Carter şi familia D'Amelio, faimoasă pe TikTok, potrivit surselor.

Iniţiativa este cea mai recentă dintr-o serie de eforturi ale Fanatics de a-şi extinde afacerile. Compania a achiziţionat luna trecută afacerea cu cartonaşe de schimb şi obiecte de colecţie a Topps, pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, dobândind drepturi exclusive pentru Major League Baseball.

Fanatics a anunţat într-un comunicat că Mitchell & Ness va funcţiona ca o divizie separată, iar directorul general Kevin Wulff va continua să conducă brandul.

Fondată în 1904, Mitchell & Ness a încheiat acorduri cu mai multe proprietăţi sportive, inclusiv Asociaţia Naţională de Baschet, Liga Naţională de Fotbal şi MLB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.