Versiunea de Instagram creată pentru ţările în care traficul de date şi memoria telefonului sunt o problemă nu mai există.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook a retras Instagram Lite din magazinul oficial de aplicaţii pentru Android, iar utilizatorilor aplicaţiei li s-a transmis că aceasta nu mai este suportată. Utilizatorii de Instagram Lite sunt acum redirecţionaţi către aplicaţia completă.

Gigantul american nu a vrut să comenteze cu privire la motivele renunţării la aceasta şi nici la viitorul celorlalte aplicaţii Lite pe care le deţine - Facebook Lite şi Messenger Lite.

Instagram Lite a fost lansată în urmă cu doi ani şi a fost până acum disponibilă într-un număr limitat de ţări, printre care Mexic, Kenya, Peru şi Filipine.

Menirea aplicaţiei era aceea de a oferi acces la Instagram celor care folosesc telefoane cu resurse puţin şi un trafic foarte limitat de date.

În momentul lansării, Instagram Lite avea 573 KB, adică a 55-a parte din dimensiunea aplicaţiei complete. Instagram Lite oferea cele mai multe facilităţi ale aplicaţiei complete, însă nu toate. Utilizatorii nu puteau, de exemplu, să posteze video sau să comunice prin Instagram Direct.

Spre deosebire de Instagram Lite, care încă nu depăşise faza de testare, celelalte două aplicaţii similare ale companiei, Facebook Lite şi Messenger Lite, sunt disponibile la nivel global. O renunţare la acestea pare încă improbabilă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.