Facebook a plătit o recompensă de 10.000 de dolari unui puşti de 10 ani din Finlanda care a găsit un defect al aplicaţiei pentru imagini Instagram, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jani, al cărui nume de familie nu a fost dezvăluit, este cel mai tânăr beneficiar al ”bug bounty”, recompense plătite utilizatorilor care găsesc viruşi sau vulnerabilităţi ale platformelor Facebook.

”Am vrut să văd dacă serviciul de comentarii al Instagram poate rezista unui cod ostil. S-a dovedit că nu poate”, a declarat Jani publicaţiei finlandeze Iltalehti.

Facebook a precizat că problema a fost rezolvată în februarie, iar recompensa a fost plătită în martie.

Jani, care este prea tânăr pentru a avea un cont personal pe Facebook sau pe Instagram, a spus că a învăţat despre coduri pe Youtube şi a găsit o modalitate de ştergere a comentariilor utilizatorilor de pe conturile deţinute pe Instagram.

”Aş fi putut şterge comentariile oricui. Chiar şi cele cele ale lui Justin Bieber”, a explicat el.

Băiatul a spus că se gândeşte la o carieră în domeniul securităţii datelor, dar deocamdată vrea ca din banii de recompensă să îşi cumpere o bicicletă şi o minge de fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.