Facebook a lansat joi, în Italia, un serviciu de verificare a corectitudinii informaţiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Într-o nouă încercare de combatere a conţinutului manipulat, Facebook a anunţat că lucrează împreună cu serviciul local de verificare a faptelor Facta, care analizează conţinutul difuzat pe WhatsApp, care include conţinut video, audio şi foto.

Utilizatorii pot trimite conţinut la Facta prin intermediul mesageriei WhatsApp, pentru a verifica dacă este autentic.

WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie din Italia, ţară care este epicentrul epidemiei de coronavirus în Europa.

Traficul de pe WhatsApp a crescut de când guvernul a luată măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor, utilizatorii recurgând la reţelele de socializare pentru a ţine legătura cu rudele şi prietenii.

Aplicaţia de mesagerie este însă un mijloc de difuzare de informaţii false legate de situaţia dramatică din spitale şi a unor filme în care se afirmă că virusul, care a ucis 13.915 persoane în Italia, a fost creat în laborator sau că nu există deloc.

WhatsApp are 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial şi a încercat să găsească modalităţi prin care platforma să nu mai fie folosită pentru răspândirea de ştiri false.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.